Home.
Obiecive turistice.
Galerie foto.
Contact.

© Copyright Pensiunea Pietrele Arse Campulung Mold.. Toate drepturile rezervate.

In aceasta pagina va recomandam cateva obiective turistice din orasul Campulung Moldovenesc,pe care va invitam sa le vizitati cu placere.

 

Muzeul  Arta lemnului

 Expune un bogat material etnografic care oglindeste preocuparile localnicilor de-a lungul veacurilor in domeniul prelucrarii lemnului, precum si opera artistice ale unor sculptori din trecut si present.

 

Colectia I. Tugui

Este o colectie putin obisnuita cuprinzand peste 4500 de linguri confectionate din lemn (provenite din Romania si din multe alte tari de pe glob), peste 1.300 modele de cusaturi, covoare si monede vechi si noi s.a.

 

Monumentul statuar Dragos Voda si Zimbrul

Situat langa noua cladire a Casei de Cultura, monumentul este opera sculptorului Ion Jalea.

 

Codrul secular de la Slatioara

Se afla la 18 Km de Campulung Moldovenesc si este o rezervatie forestiera aflata la 400 m altitudine, ocupand o suprafata de 600 ha, cu arbori monumentali, brazi si molizi cu inaltimi de pana la 50 m si varste ce ating 400-500 ani.

 

Vama

Se afla la 16 Km de Campulung Moldovenesc si este important centru etnografic si de arta populara.

 

Manastirea Moldovita.

Se afla in comuna Vatra Moldovitei la 33 km de orasul Campulung Moldovenesc. Valorosul monument de arhitectura medievala, Manastirea Moldovita, a fost ctitorit la 1532 de domnitorul Petru Rares. Ansamblul architectural este inconjurat de ziduri inalte de aproximativ 6 m si groase de peste 1 m. De o remarcabila realizare, picture exterioara prezinta diferite scene, galbenul fiind culoarea distincta a cromaticii. Muzeul cuprinde diferite obiecte de arta feudala moldoveneasca. Tot aici este expus si “Marul de aur” trofeu acordat de Federatia Internationala a Scriitorilor si Ziaristilor de Turism zonei turistice a Bucovine.

 

Cheile Moara Dracului

Este o rezervaţie geologico-geomorfologica, si are o lungime de circa 70 m si latime medie de 4-5 m. Peisajele sunt spectaculoase, iar pereţii sunt inalţi si au numeroase surplombe

 

Piatra Buhei

Rezervaţie geologico-geomorfologica, pe Valea Paraului Alb, in imediata apropiere a municipiulu.

 

Rezervaţia paleontologică Stratele de Pojorata

Cunoscute si sub numele de "stratele cu Aptychus", cu fosile din grupa amonitilor, de varstă jurasica, situată in cheia de la Piatra Strajii, la iesirea din municipiu, in versantul drept al Moldovei.

 

Toate acestea sunt doar cateva din minunatele creatii ale naturii si a oamenilor din zona Bucovinei.

Veniti la Campulung Moldovenesc pentru a descoperi ce inseamna adevarata bucurie! Chemati-va aici prietenii pentru a impărtasi o experienta cu adevarat de neuitat!